Volim

Mina Radović, akademski slikar

Nedavno je u Beogradu, galerija „Nova renesansa“, održana je izložba likovne umetnice Mine Radović. Izložba pod nazivom „Skriveni autoportret“. Umetnica je ovom samostalnom izložbom, obuhvatila je 25 radova različitih formata – šest u tehnici akril, i 19 pastela na papiru gde će biti izložene do 30. 12. 2013. godine .

O “Skrivenom autoportretu” Mina je rekla:

“ Kroz dekonstrukciju, pokušala sam da da svoju viziju i konstrukciju žene. Sam naslov izložbe „Skriveni autoportret“ simboliše jednim delom moju svesnu, a drugim delom nesvesnu autobiografiju, prisutnu u svakoj od mojih slika. Taj nesvesni unutrašnji rukopis izražen je vrlo ekspresionističkim potezima, bojom, a  kroz taj proces dolazim do žene kao veoma snažnog bića.”

Marko Lađušić (FPU) izjavio je:

„Mina Radović stvara jednostavno, čulno i direktno, a žena kao subjekt u njenim motivima je snažno, osećajno i buntovno biće koje se ne stidi svoje prirode i značaja“. Po rečima profesora dr Ratka Božovića, ona je umetnica „koja se u svojoj kreaciji igra slobodno, spontano i iskreno, i svoju umetnost živi kao činove slobode, samoodređenja i samoprepoznavanja“.

Mina Radović završila je FPU u Beogradu, a trenutno pohađa drugu godinu doktorskih studija na Univerzitetu umetnosti. Autor je kratkometražnog filma „Zarobljena vestima“, koji je ove godine prikazan na Festivalu srpskog filma fantastike u Beogradu, član je „Galerije Zečević“ u Beogradu i predavač u umetničkoj školi “Lekart” – program nastave: http://www.lekart.rs/program/slikarstvo/

Veliko interesovaanje i posećenost izložbe ove mlade umetnice,  govori navoj način o kvalitetu njenog stvaralačkog rada. Interesovanje ostalih gradova u Srbiju za izložbu mlade umetnice je veliko jer se po zatvaranju izložbe u Beogradu galerija slika seli odmah u Knjaževac .
Mina Radović bila je gost i na manifestaciji Udruženja Istok Bor- BorNET 2013 gde je u društvu Branislava Lečića, širu javnost putem LIVE stream -a upoznala sa radom umetničke škole “Lekart” i odsekom za koji je ona zadužena – slikarstvom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.