Priče za svaki dan

Pozdrav 2012. godini

Još jedna godina polako odlazi i ostavlja samo sećanja iza sebe… Vreme je za sumiranje rezultata.
Evo ovako… ova odlazeća 2012. godina u mnogo čemu će ostati posebna i zabeležena u nekom mom kalendaru. Poprilično teška i puna neizvesnosti, bogata u srcu i duši a jako siromašna po pitanju ličnog budžeta ali, prživeh je.
DarkoSin je imao veliku prekretnicu u životu, završetak osnovne i upis srednje škole. Šta reći… briga zbog ocena, strah od prijemnog ispita, svakodnevna razmišljanja hoće li upisati željenu školu i kako ću isfinansirati matursku zabavu. I pored toliko briga ishod je bio i bolji od očekivanog.

Veliki uspeh zabeležio je i u okviru sporta kojim se već dugo godina bavi – karate – osvajanjem 4. zlatne medalje, proglašenjem najboljeg takmičara i poklon statue rudara kao poseban dar RTB – Bor. Završni uspeh na polugodištu – vrlo dobar!
Ona, moja devojčica, upisala je Osnovnu baletsku školu „Lujo Davičo“, uspešno položila prvi ispit i teapo prvi put kao balerina imala svoj javni nastup.

„U potpunosti uspešno savladala gradivo, izuzetno dobar stav tela. Ističe se dobrom koordinacijom pokreta. Odgovara svim zahtevima i ističe se jakom motivacijom“
Kao, sad već ne više najmlađi izviđač, borskog odreda „Radomir Jovanović – Čoče“ propratila je sve aktivnosti, položila sve predviđeno za njen uzrast i dobila svoju izviđačku knjižicu. Prvo polugodište završila uspešno – odličan 5.00
Ja… nisam u ovoj godini imala nikakvih posebnih želja sem da se zaposlim i poboljšam svoju životnu egzistenciju što je na svu moju žalost ostalo samo na želji ali… verujem da sve ima svoj razlog. U porodici harmonija i sklad, svi živi i zdravi što mi je i najbitnije.

 

toma Nisam ostala bez ijedne ne ostvarene želje, ne, ni slučajno. Jedna od velikih dugogodišnjih želja bila mi je da vidim Tomislava Nikolića na mestu predsednika Srbije. Samo proglašenje sadašnjeg predsednika u meni je izazvalo velike emocije, suze radosnice, oduševljenje i veru u zaista bolju budućnost! Iskrenost u njegovom obraćanju, suze pomešanih emocija prilikom napuštanja stranke, prva dama koju ne pamtim kada je Srbija imala… sve je to mene „bacilo“ u lepu budućnost koju već vidim pred svojim očima.
Aleksandar Vučić postaje predsednik SNS-a, prvi podpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za vucic i jaodbrannu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala. Jasno svi vidimo kako ulazimo u novu epohu u kojoj nema nedodirljivih, nema velikih i zaštićenih već svi postajemo isti pred pravdom i zakonom. Srbija ponovo dobija svoj davno izgubljeni rejting i posle niza decenija prestaju da budu prioriteti tetke, stričevi i braća… počinje vrednovanje kvaliteta i znanja (bar u onim mestima gde gradove vode ljudi iz SNS-a). Prestaje dugogodišnja panika i strah, nestaje zastrašivanje i reči među svima nema „ne, ni slučajno, znaš li ko je on?“ , taj „on“ postaje isto što i svi mi, napokon i u našoj Srbiji.

Uz mnogo rada i truda Udruženje „Istok“, zahvaljujući ljudima koji umeju da prepoznaju vrednosti i bez pronalaženja ikakvog ličnog interesa – pomažu nam. Uspešno održavamo i pored teške krize naše dve manifestacije „EastWeakendFest“ i „BorNET“. Upoznajem nova lica, neke divne ljude koji su do sada bili samo zamišljeni likovi u mojoj glavi dok bih komunicirala sa njima putem društvenih mreža.

EWF Da, bila je ovo jako teška ali i po mnogo čemu uspešna i prelomna. Mnogo oblaka, sivih i crnih, iznad mene ali i Sunca koje se nekako uvek probijalo i osvetljavalo mi put u tami.
Sve loše želim da zaboravim i ostavim iza sebe u 2012. godini a u Novoj 2013. godini poželela bih sebi a i svima vama dobro zdravlje, slogu, razumevanje, međusobnu toleranciju i puno, puno ljubavi.

 

Živeli!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.