Priče za svaki dan, Razmišljam

Primenjena levitacija

Da li ste ikada osetili kako koračate a da ne dodirujete tlo pod nogama? Da vas neka nevidljiva sila nosi i vodi u nepoznatom pravcu a toliko vam je lepo da ne želite ni da razmišljate koji je krajnji cilj. Da li je to vera, nada ili samo veliko samopouzdanje koje vam niko ne može oduzeti? Dovoljno je samo malo dići se sa tla po kome hodamo, kako bi preskočili sve prepreke koje su nam na putu.

Ne postoji problem koji je nerešiv. Postoji samo strah u našim glavama da nećemo biti u stanju da prevaziđemo još jednu „igru“ koju nam život stavlja na put ka sreći i uspehu. Odlučiš li da se predaš, gotov si u startu. Svi tvoji demoni ustremiće se na tebe i pomoći će ti da što dublje padneš u očaj i potoneš. Ne dopusti im to, u pitanju je borba – rat a u ratu su sva sredstva „dozvoljena“.

Život ume da bude tako lep ali i kratak. Vremena za tugu nema. Podignite glavu i onda kada vam je najteže i živite punim plućima jer drugu priliku nećete imati. Živite kako želite i kako vama odgovara a ne kako bi to neko drugi želeo od vas.

Svaki dan je novo blago koje nam život pruža, svaki izlazak Sunca je početak jednog divnog dana na putu ka još lepšem nastupajućem periodu.

Zato… dopustite sebi da koračate malo iznad uobičajenog i svakodnevnog tla, uzdignite se ali ne previše jer život ne voli preterivanja!

 

9 thoughts on “Primenjena levitacija

  1. Vrlo pozitivan stav Neno i dobar savet. Moje „levitacije“ počinju ovih dana, ali, još uvek neću da pričam o njima. Biće poseban post, da se radujete zajedno sa mnom! 🙂 Srećno u ovom divnom životu! Da je lak, nije, ali je ŽIVOT! Šta bi dali oni što nisu sa nama, da mogu ponovo da nas zagrle, poljube i uživaju u suncu, mesecu, travi, drveću i cveću? Zato, uživajmo i dok hodamo i dok levitiramo! 🙂

  2. Delim tvoje mišljenje Dudo. Uvek sam savršeno shvatala tvoje tekstove i zajedno sa tobom i tugovala i radovala se.
    Jedva čekam da vidim šta je to novo što će te usrećiti. Unapred se radujem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.