Ne volim, Priče za svaki dan, Razmišljam

Srbijo budi se!

Od 16. aprila kada je održan miting nezadovoljnih građana Srbije, građani su još više nezadovoljni. Pretpostavljam da će se naći odmah neki pametnjaković koji će me ispraviti i reći da je u pitanju bio miting Srpske napredne stranke – GREŠKA! Pravimo se pametni, mislimo da sve znamo i da smo popili svu pamet ovog sveta. Epa nismo!

Već treći dan čitam komentare, objave i zgražavam se.  Svako od nas ima pravo na svoj stav, mišljenje, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.  Svi smo mi članovi ili simpatizeri ove ili one političke partije ali smo pre toga svi mi ljudi. (za one koji opet neće razumeti evo pojašnjenja – čovek je najpametniji sisar, tako bi bar trebalo da bude i tako nauka kaže). Biti čovek ne znači imati ime i prezime, facebook nalog, blog ili twitter! Biti čovek i zaslužiti da okolina shvati da to jesi podrazumeva ljudskost, a termin ljudskost se upotrebljava kada se govori o više ljudi. Grešim li?

Ja znam da su nas još u školi učili o evoluciji od majmuna do čoveka ali iako nisam pristalica te teorije već da je Bog stvorio svet morala sam da klimam glavom u školi na časovima biologije. Na žalost tada veronauke nije bilo u školama, bili smo komunisti a u vreme komunizma Bog nije postojao. I dobro, prihvatam, nastali smo od majmuna, još vučemo posledice toga ali na našu sreću kažu da to više nije moguće. Biolozi opet pogrešili! Da ne dužim, majmuna je bilo ima ih i uvek će ih biti… žive u prašumi i njihova egzistencija se ne sme ugroziti jer u suprotnom ode biološki lanac…

I čitam ja tako, čitam, krstim se, čudim i nemam snage da kometarišem, nemam volje i nemam kome da odgovorim. Šta napisati nekome ko priželjkuje smrt čoveka i kaže da čeka realiti show 48 sati sahrana – sem da li je učesnik u istoj, šta napisati na komentar jel umro više jede mi se žito?

Zbog svega ovoga, ćutaću jer nemam odgovor… ali znam kada ćemo se probuditi – onda kada iz nas nestane mržnja, pakost i zlo… Velika verovatnoća NIKADA jer će i Bog dići ruke od nas i Djavo će definitivno zavladati svetom a onda…

 

4 thoughts on “Srbijo budi se!

 1. Draga moja prijateljice, ma kako ko gledao na ovaj moj komentar,  ja jednostavno moram da ga napišem. 
  Nas dve smo se upoznale na BlogOpenu i zaista sam zbog toga sretna jer sam u tebi videla pre svega velikog čoveka sa ogromnim srcem i još većim razumevanjem……!

  Od samog našeg upoznavanja, obe znamo da si ti u jednoj, ja u drugoj stranci i da svaka od nas ima svoje mišljenje koje cenimo. Ni jedna od nas nije pokušavala onu drugu da nagovori, ubedi… Ni jedna od nas nije na drugu gledala pa podrugljiv,  ili ne daj Bože …… (stavljam tačkice jer o tim stvarima ne volim ni da pišem)

  Sve ovo je bilo na neki način potrebno reći,  kako bi neko drugi,  čitajući ovaj komentar ga shvatio  na pravi način.

  Želim istaći da se sa postupkom, načinom rešavanja i …….. vašeg predsednika ni najmanje ne slažem, da mi se ne čini primerenim i …… ali, još više želim istaći da niko, ali zaista niko nije manje vredan.

  Život imamo samo jedan. Kako ga cenimo mi sami,  tako zaslužujemo i da drugi poštuju naše pravo na život. 

  Vredjanje ne podnosim, bez obzira ko je u pitanju i bez obzira da li se s nečijim postupkom slažem ili ne.

  Bila sam verovatno malo duža, ali zaista mrzim pakost, zlo i mržnju!

 2. @charolija – izgleda da nema. U nekom trenutku pomislila sam da će se nešto možda i promeniti a da za to nisam imala nikakav razlog već me je uhvatilo neko lepo raspoloženje tipa “ ne može doveka da nam bude loše !“ I sada se držim istog mišljenja jer znam da nemam drugu alternativu. Imam stare roditelje koji sem mene nemaju nikoga, decu koja su mi par puta rekla da ne žele novac, bogatstvo ni lep život ako to nije ovde. Nema mi druge nego da se nadam i u međuvremenu nadanja radim šta god samo da ne ostanemo gladni.

 3. @verkić sve si u pravu. Od prvod gana kada smo se videle i razmenile par reči o sebi znale smo ko koju opciju podržava. Ako se sećaš u tom trenutku funkcije su nam bile iste – samo druge opcije. Rekle,završile i prešle na drugu temu. Da li smo manje vredne u očima drugih što smo prijatelji a politički ne mislimo isto? Ne – ni slučajno! Ti si čovek koji vredi, ja sam takva kakva jesam, svako od nas je „nekakav“, ali svi smo isto! Svi se uvažavamo i međusobno cenimo i poštujemo, podržavamo, razlikujemo i možda je baš to ono što nas spaja.
  Možda smo mi blogeri zato i posebni, na neki način, što smo ispred svega uvek spremni da pomognemo jedni drugima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.