Priče za svaki dan, Sećanja

Rođendan!!!

Danas NenaBor proslavlja svoj drugi rođendan! U jednom od komentara kod Verkić napisala sam kako je u stvari sve počelo. Ideja o nastanku bloga krila se kao potajna želja u meni koju sam se bojala da realizujem i pretvorim u stvarnost.
Pre gotovo pola decenije imala sam svesku koja se zvala “ Moj blog “ i predstavljala nešto nalik dnevniku ali se ipak dosta razlikovala. Postojala je čak i mejl adresa virtuelnog bloga www.tristesa.com. Period mog života koga retko želim da se setim ali jednostavno u pojedinim situacijama moram da ga spomenem, obeležila je višegodišnja tuga, bol, osećaj bezvrednosti. Upravo zato “ blog “ je bio na toj adresi. Stranice obične sveske bile su ispunjene tužnim pričama iz mog života i pozivima svima onima koji su život vodili kao ja , da se jave i zajedno podelimo tugu jer ona predstavlja ono što nas spaja. Tekstovi su nicali jedan za drugim a ja sam svakodnevno bežala u svoj izmišljeni svet blogovanja.
Posle izvesnog vremena pomenuta sveska ugledala je svetlost dana bez moje želje a sa ciljem još jednog u nizu poniženja. Plakala sam… mislila da ću biti ismejana. Kako god bilo, ona je predstavljala moj život i osećanja bez želje da neko ulazi u moju intimu. Desilo se suprotno. Umesto ismevanja prisutni su se osetili baš kao ja, tužno… maštati o blogu u 21. veku!
Posle dužeg ubeđivanja da moji tekstovi nisu besmisleni, ponude da mi se odmah otvori blog bez ikakvih troškova, našlo se adekvatno rešenje. Jedan od mojih uslova, kako sam ja u to vreme shvatala, podrazumevao je skupljanje hrabrosti izlaska u javnost sa svojim tekstovima ali bez pominjanja ko je osoba koja piše. Nedostajalo mi je ne malo već mnogo samopouzdanja. Tako je nastao Cickov blog koji sam vremenom mnogo zavolela.
Posle gotovo godinu dana pisanja u ime svog mačora, poželela sam da pišem o sebi, svojim osećanjima i svemu onome što sam dugo potajno priželjkivala. I tako … NenaBor danas proslavlja dve godine svog postojanja!
Srećna sam, srećna iz mnogo razloga. Srećna što sam se rešila kompleksa niže vrednosti koji je dugo tinjao u meni, srećna što je svaka priča na blogu napisana direktno iz srca a najsrećnija što sam upoznala divne ljude među blogerima i stekla nova prijateljstva.
Hvala svima koji ste me podržali i uvek bili uz mene jer moj blog je moj život u jednom blic online prikazu.

13 thoughts on “Rođendan!!!

  1. Jaaako sam srećna zbog tebe, što si uspela u svemu što si sebi zacrtala, što si se izvukla iz problema, što se tvoje samopoudanje sada „može seći nožem“, oseća se i vidi, što si sada druga Nena, ona prava koja si oduvek i bila, samo što su neki ljudi pokušali da te promene.

    Srećan drugi blogorođendan i da još dugo, dugo pišeš i slaviš. Ljubim te i grlim. 🙂

  2. Još uvek nisam zakasnila da ti čestitam drugi rodjendan! Srećno Neno i divno je što si prebrodila krizu i postala jedna srećna, voljena i ispunjena, žena. Ako smo ti i mi pomogli u tome, baš sam zadovoljna! Piši, kad god osetiš potrebu, a mi smo tu da te čitamo! Srećno i dugovečno! 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.