Priče za svaki dan, Volim

Novogodišnja frka

Ulice Bora pune su ljudi koji stalno nešto kupuju i nekuda žure… Gde god se okreneš svi drže neke “ papiriće “ i preslišavaju se da li nisu nešto zaboravili da ispazare. Stičem utisak da se kupuje i potrebno i potpuno bespotrebno – stižu Novogodišnji praznici! Iz godine u godinu promena nema. Narod juri ulicama kao da prodavnice posle tog dana nikada više neće raditi, trgovci padaju s nogu, mislim na jadne radnike, a doktori produžavaju svoje radno vreme jer šta ako ostanemo bez lekova!? Jednom rečju, naš mentalitet nikada se neće promeniti.

Jelku smo okitili pre nekoliko dana. Deca su to sa velikim zadovoljstvom uradila, okitila ceo stan i to je ono što je njima trenutno najvažnije. U Deda Mraza odavno ne veruju, ali sa nestrpljenjem iščekuju poklone od mame, bake, deke… Najviše se raduju proslavama u školi sa svojim drugarima. Pre neki dan Darko je bio na žurci sa svojim klubom i trenerom, dobio diplomu kao jedan od najzaslužniji za razvoj i uspeh kluba u kome već godinama trenira i u kome je od samog osnivanja.

Prazničnu kupovinu obavili smo danas, pokloni su spremni, mi svi već u dobrom raspoloženju. U poslednjih nekoliko meseci, puno lepih i pozitivnih stvari dogodile su se svima ponaosob. Svi zdravi, srećni i zadovoljni. E sad, Cicko svoj poklon još nije dobio! Ne uradim li to već sutra, hm…“ loše mi se piše „. Šalim se naravno ali istina je da bez poklona nikad ne ostaje kao i da je uvek bio ravnopravan član porodice, naša velika  maza.

Grad je ove godine predivno ukrašen, lepše nego bilo koje prethodne. Za koji dan proradiće i klizalište koja deca sa nestrpljenjem iščekuju. Sve koje volim  dobrog su zdravlja, deca odlaze na raspust – prvo polugođe uspesi odlični, srce mi je ispunjeno ljubavlju, kuća toplinom a moji najmiliji su kraj mene. Šta onda da poželim za Novu godinu?

Želim vam svima isto što i sebidobro zdravlje, iskrene prijatelje, ljubav i neka vas Bog čuva, sve ostalo ostvariće se samo. Ne gubite veru jer ona poslednja umire, ne gubite nadu jer bez nje nikada nećete uspeti, ne osvrćite se iza sebe već gledajte samo napred – pravo u budućnost, potrudite se da činite samo dobra dela jer uzvratiće vam se istom merom. Želim vam svima srećne predstojeće praznike i uspešnu Novu 2011. godinu.

5 thoughts on “Novogodišnja frka

  1. Мир Божији, Христос се роди! Мислим да сви ми по мало претерујемо са уздизањем нове године као неког посебног празника. На тај начин умањујемо битност стварних празника, који значе нешто целој планети, хтели ми то или не. НОва година је само мењање бројева. Нема суштину. Хајде да сви по мало учинимо да се тај дан полако заборави, да му се смањи непотребна пажња која је дата таквом дану. Окренимо се празницима који су Србима али и осталим Хришћанима нешто стварно и значили. Немојте да се љутите због овога, али и латиница је ипак писмо које би требали да потиснемо и да истакнемо писмо које нас ипак уздиже од осталих, а подједнако је лепо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.