Ljubav, Priče za svaki dan, Volim

Šta beše ljubav?

“ Ljubav je rad na potencijalima voljene osobe „, rekao je Dzon Grej u svojoj knjizi “ Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere „. Dugo nisam mogla da shvatim tačno značenje same rečenice misleći da prava ljubav ne postoji, da je izmišljena laž kojom se ljudi služe ne bi li lakše prihvatili realnost.Posle dužeg vremena shvatila sam da grešim i da ona prava ljubav u stvari postoji, samo je pitanje kad će nas pronaći.

Ljubav nije reč, ona predstavlja večnost. Ona nije trenutna zaljubljenost niti strast koju osećamo, ona je mnogo više od toga, nešto što nas održava u životu i daje nam snage da se borimo i koračamo dalje kroz život. Postoje razne vrste ljubavi, prema deci, roditeljima, prijateljima… i svaka je divna na svoj nacin. Podrhtavenje u grudima, sjaj u oku i osmeh na licu samo malo govore od onoga sto srce oseća. I onda kada ti ruke zadrhte, i oči se napune suzama zbog stvari koje ne možes promeniti i trenutka u koji se nemože vratiti, u dubini svoje duše  ipak si srećan.

Pravu ljubav teško ćeš naći ali  nemoj se bojati da ćes je ikada izgubiti jer ona je beskraj i ne može se potrositi. Zalivaj je kao cveće i ona ce iz dana u dan rasti. Onog trena kada shvatiš da si spreman da se odreknes svoje sreće zarad sreće osobe koje voliš, trenutak kada se ne stidis da uradiš ili kažes bilo šta jer znaš da ćes biti podržan a ne ismejan, znaj da si na pravom putu. Kada sednes da jedes i pitas se dali je tvoja ljubav gladna, legnes da spavas i razmišljaš da li joj je hladno, smeješ se i nadaš se da nije tužna… onda shvatiš snaguu reći ljubav.

Kada ti suza krene iz oka i grudi ti zadrhte a  usne ti se smeju ne bi li prikrila tugu i patnju i to je ljubav,

kada istu pesmu preslusaš milionima puta i svaki put je doživiš kao da je prvi, kad bezazleno gledaš u telefon u nadi da će pozvoniti, veci dokaz ti nije potreban.

Prave ljubavi ne treba se bojati. Potrčite joj u zagrljaj i prepustite se svojim osećanjima. Pustite je da vas vodi putem koji vam je namenila. Trudite se da učinite srećnom osobu koju volite jer tek tada ce te zaista biti srećni. Ljubav nije reč, ljubav je večnost,“ ljubav je rad na potencijalima voljene osebe“.

2 thoughts on “Šta beše ljubav?

  1. Neno, može se izgubiti prava ljubav. Onda, kada sam je imala, trebala je da bude večnost, medjutim, pretvorila se u graničnu i prestala, usahla, kao da je nikada nije ni bilo. Ne želim da to doživiš, na protiv, usavršavaj je i ne dozvoli da ti se iko petlja! Srećno i doveka! 🙂

  2. Doživela ja mnogo toga, znaš i sama. Jednostavno pokušavam da objasnim da se spletkama ništa ne rešava, kao da se ni prava ljubav ne odnosi samo na suprugu/a i slično, već i na decu, kućnog ljubimca, brata. Pitam se gde je takva vrsta ljubavi nestala. Hvala na lepim željama. Nikada nemoj biti sigurna da si imala pravu ljubav, možda te baš sad gleda iz prikrajka!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.