Ljubav, Razmišljam

Ljubav – neprocenljivo

Nedelja, dan za porodično okupljanje i odmor. Kišovito vreme većini ljudi ubija raspoloženje, dok mene baca na razmišljanje i prisećanje nekih davnih lepih trenutaka.

Deo dana provela sam na fejsu kao čekajući nešto, ali šta? Na nekoliko mesta videla sam tekstove koji se odnose na ljubav tetki prema svojim sestrićima ili sestričinama, ljubav i poštovanje među sestrama, ali niko nije pomenuo koliko zapravo može biti jaka ljubav između brata i sestre.

Brat je od mene stariji devet godina. Jednom rečju svi najlepši trenutci i sećanja vezuju me za njega i period koji smo proveli dok smo živeli zajedno. On me je očuvao, učio, vodio na mesta koja sam želela i pokušavao da mi ispuni svaku želju. Nekada sam bila na smetnji. Tada nisam bila svestna toga, dok sada jesam. Koliko je samo puta ostavio svoje društvo i devojku, menjao planove a da ga niko na to nije primoravao.  Sve je to radio iz iskrene ljubavi prema meni, svojoj sestri. Niko ga nije primoravao, jednostavno uvek sam mu bila bitnija od bilo čega ibilo  koga, baš kao i on meni. Bio je i ostao moj zaštinik iako više nisam dete. I tada i sada spreman je da svaku krivicu prihvati na sebe da bi mene zaštitio.

I sada pamtim žutu patent olivku, jedinu  koju je imao u srednjoj školi. Ja sam je želela za sebe, ali ne da je ne bi imao on , već da mi donese sreću i da uvek kraj sebe imam nešto njegovo.  Jedna sitnica koja će mi zauvek ostati u pamćenju. O svom bratu mogla bih da napišem roman.

Ono što sam ustvari htela da kažem odnosi se na neprocenljivu ljubav koja spaja brata i sestru. Ne prođe ni dan a da ne pomislim na njega ili ga ne čujem bar na kratko. Iako nas deli nekih 300 kilometara već dugih deset godina, bez obzira na ljude i familiju koji su više puta pokušali da nas posvađaju i razdvoje, naša ljubav nije prestala. Verujem, u stvari znam, da nas ništa u životu neće moći razdvojiti ma šta se dogodilo u našim životima i ma gde bili.

2 thoughts on “Ljubav – neprocenljivo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.