Volim

Moja mala – velika devojčica

Ne znam da li vam se ikada desilo da na smom prelazu iz jave i sna misli neverovatnom brzinom krenu kroz glavu a slike polete kroz sećanje nezadrživo i veoma brzo. U tim trenutcima nesvesno analiziram i preispitujem svoj život, sve svoje, uspehe, greške, padove i uspone. Loše uspomene pokušam da pretočim u lepe i svemu čega ne želim da se setim, nađem razlog ili opravdanje.
U proteklih nekoliko meseci, pripreme za san započinju sa zagrljajem moje ćerkice, njenim poljubcima i nežnim ručicama koje  me maze. Kako ona voli da kaze “ ja sam njena najbolja i najdraza mamica“.
Na trenutke me snažni izliv nežnosti sa njene strane, jako rastuži, a da razlog ne znam ni sama, ali zaspimo tako zajedno zagrljene pa ne znam ko je srećniji kad se probudimo u toku noći, ona ili ja.

Pre dva dana smo  otišle na završni lekarski pregled i potvrdu za polazak u školu. Dok smo sedele u savetovalištu i gledale sve one male devojćice i dečake koje će za par godina postati đaci i „mali“  ljudi sa formiranom sopstvenom ličnošću ličnim stavovima i izgrađenim karakterom, brzinom svetlosti vratila sam se u taj period svog života.
Malena devojčica, rođena sa 2950 grama, dugačka 49 cm, sada sama sedi pored mene i sprema se za upis u školu. Razgovara sa mnom o vrlo ozbiljnim temama, pa se ponekad zapitam da li razgovaram sa svojom ćerkom ili dobrom drugaricom. Izuzetno pametna, lepa kao andjeo, dobra i neiskvarena duša … pa i mangup i kolovodja po potrebi. Sve u svemu vrlo bistra, hrabra i spremna da se bez straha suoči sa izazovima koji je mogu zadesiti u životu.

Moja mala – velika devojčica izrasta upravo u ono što sam želela, od kako se rodila, njoj, a pre toga i samoj sebi. Kako vreme odmiče imam utisak da pored mene odrasta moje drugo JA, sa mnogo manje početnih grešaka i nedostataka. Daću sve što bude u mojoj moći da ona ostane ono što jeste, ali i postane i postigne sve što želi u životu. Meni ostaje samo da se nadam da ljubav koju oseća prema meni nikada neče nestati.

Volim moju malu- veliku devojčicu i biću uvek ponosna na nju!

2 thoughts on “Moja mala – velika devojčica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.