Ljubav

Opet ta ljubav…

IMG_6060

Koliko sam samo puta pisala o ljubavi, a koliko tek razmišljala o njoj … Čudotvorna magija koja ljudima daje volju i želju za mnoge toga, pokretač svega u našim životima a da često nismo ni svesni njene moći.
Kažu da se ljubav svakome od nas desi samo jednom u životu, i ako je ne primetiš jednostavno prođe pored tebe a da nisi ni svestan toga. Nasuprot tome mnogo puta se desi i suprotno … Više puta mislimo da volimo, da je ovoga puta to ono pravo, a tek posle izvesnog vremena shvatimo da smo na pogrešnom putu i slomnjenog srca se vraćamo tragovima odakle smo i došli. I šta onda? Patimo, povlačimo se u sebe i preispitujemo se gde smo ovoga puta pogrešili i zašto su drugi bolji od nas… čime su oni zaslužili sreću koja nama uporno izmiče. Najteže je kada izgubimo veru u sebe, ljubav i svoje okruženje. Prividno saznanje da ljubav nije za nas i da nikada nećemo osetiti njenu magiju, ume zaista da zaboli.
Moja jako dobra prijateljica doživela je upravo nešto nalik ovoj priči. Tako je malo nedostajalo da padne u očaj i ponor iz koga se mnogi nikada ne vrate. Kao, slobodno mogu reći devojčica, upustila se u vezu sa gotovo svojim vršnjakom. Veza je trajala prilično dugo a ko je bio pobednik u njoj mislim da ne znaju ni oni sami. Za njega ne znam, ali ona je iz svega izašla razočarana u ljubav i ljude. Patila je… ne previše ali sasvim dovoljno kao i svako živo biće koje, ako ništa drugo bar shvati da je veliki broj godina potrošilo i bacilo u nepovrat. Mladost je jedna a i život je samo jedan.
Kako je odmicalo vreme trudila se da počne iz početka i da sebi stvori novu šansu. Kao jako pametna, vredna i sposobna u vezi sa ljudima koji joj nisu ni prići, nije mogla da nađe sebe i svoju budućnost. Od života je ustvari želela samo ljubav, pažnju, razumevanje i osobu čistog srca poput nje same. Počela je da gubi veru u ljubav, veruje da ona ne postoji i da nikada neće naći osobu koja će ispuniti njeno srce ljubavlju. Razočarana, gotovo ogorčena, počela je da postavlja neprobojni štit oko svog srca ubeđena da ono nikada više neće voleti niti osetiti drhtaje ljubavi. Sa rezervom je prihvatala ljude i komplimente koje su joj upićivali sve do jednog dana …
Sedela je za svojim kompjuterom i vredno radila kao i svakoga dana kada se pojavio on. Mladić naizgled kao i većina njih, ali kada je pogledao i nasmejao joj se, njegov osmeh ostao je urazen u njenim mislima. Trudila se da ne razmišlja o njemu i nastavi dalje iz straha da opet ne bude razočarana i povređena, ali bezuspešno. Sledećeg dana posetio ju je i doneo čašu sa kupinama uz reči da ih mora pojesti sve jer su tako najslađe. Nije znala u čemu je poenta ali ipak je rešila da pojede par kupina. Ispod kupina , na dnu čaše stajala je mala ruža, njegov znak pažnje ali istovremeno i poštovanja koji je želeo da joj pokaže tim gestom.
Bila je oduševljena…
Oni su sada u vezi. Njihovi osmesi na licu pokazuju kojiko im je lepo i koliko cene i vole jedno drugo. Srećni su i to ne kriju kako ni jedno od drugoga tako ni od Sveta. Bez straha da će razočarati jedno drugo i bez previše razmišljanja i analiziranja nepotrebnih detalja, njih dvoje su jednostavno srećni. Meni je jako drago zbog slike koju vidim, a vidim dvoje mladih, srećnih i zadovoljnih ljudi.
Njih dvoje su na početku svoje veze, nju dobro poznajem, njega i ne baš, ali ako je ona srećna i ja sam zbog nje, pa mi se ponekad čini da se ja više i radujem od nje same. Želim im puno sreće, nesebičnu i večnu ljubav, baš onakvu kakvu bi ona poželela svima koje poznaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.