Priče za svaki dan

Surova laž

suza1505Život je jedna obična laž, farsa i neistina. Ne znam koliko ću jos sebe lagati da je iskrenost najveca čovekova vrlina, ustvari možda je to u nekom prošlom vremenu i imalo neko svoje značenje, sad više sigurno ne. Mislim da se čovek uči dok je živ, ja očigledno svoju školu nisam naučila niti ću ikada.

Iako kažu da se čovek uči na svojim greškama ja zaista ne znam dokle ću više da grešim i kad ću shvatiti poentu. Očigledno nikada! A ko je za to kriv? Niko, već sama ja. Kad budem uspela da shvatim da živim u pogrešno vreme u koje se nikako ne uklapam, da sam okružena ljudima koji sigurno mogu biti sve ali pošteni i iskreni nikada, verovatno će mi biti lakše.

Ako se malo osvrnem na knjigu koju sam više puta pročitala, Anu Karenjinu, sve više počinjem da shvatam tu ženu. Imala je sve a ustvari nije imala ništa. Ono za čime je čeznula to je i ponela sa sobom, a sve što su joj pružali, novac, ugled … nije joj ništa značio. Ona je izmišljeni lik, ili možda nije, potpuno nebitno, ali da je žensko i osećajno biće koje niko nije razumeo već večito osudjivao to niko ne može poreći. Možda je svoju propast okončala na jako glup način ali jedno je sigurno, shvatila je ko je , šta je ,šta joj pripada a šta ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.