Mogu ja i to!

Danas se ne osećam baš najbolje. Ustvari, već nekoliko dana unazad “ mozak “ me boli od razmišljanja i preispitivanja. U čemu ja to grešim? Zar nije istina i poštenje oličenje prave ličnosti jednog čoveka? Očito da nije! Možda je bilo nekada… nekada davno…

U ovom ludom i bolesnom Svetu možeš se uklopiti samo ako si dovoljno bolestan ili izopačen kao i tvoja okolina.  Jebi ga, nisam taj tip! Kako bih volela da me je majka rodila kao bezosećajnu i oholu, kao osobu  koja gazi preko svih dok ne dostigne cilj. E sada, obzirom da nisam rođena kao takva moraću pažljivo da pratim lekcije i učim sve što sam propustila dok još nije kasno. Želim da živim, radim, imam veliki “ krug prijatelja „…

Evo šta sam do sada naučila:

– moraš biti ulizica, ali ne ona obična već ona ravna poltronu koja ulazi u dupe kome god treba ( pa šta, mogu ja to… jedno dobro kupanje i se se vraća u normalu )

– druga veoma bitna stvar je pokvarenost što bi značilo da je potrebno  zaboraviti da imaš srce u grudima. Osnovni put ka tome je pratiti  napokvarenije i pomno pratiti svaki njihov potez i reči –  upijati kao sunđer . Suština svega je gluma, podmetanje noge ali ne svima već samo onima koji ti veruju, što češći kontakt sa istima jel na taj način saznaješ najslabije tačke pomenutih

– i treća možda i najbitnija stavka u ovoj igri je naučiti kako postati licemer. Lažeš svesno, kuneš se lažno, podmećeš nogu svakome pa čak i onome koji ti uopšte ne smeta ( čisto za svaki slučaj, preventive radi )

Posle trećeg koraka, sve postaje lakše. Polako se privikavaš na ljude od kojih učiš, u laž koju izgovaraš počinješ i sam da veruješ, a ukoliko negde zastaneš potrebno je samo da se okreneš i pogledaš u svoje “ nove prijetelje “ i ugledaćeš “ pravi put „.

Vremenom sve počinje da liči na filmove o vanzemaljcima koji opsedaju ljude. Možda će neko i preživeti , kao i u filmu, ali biće potrebno mnogo vremena dok se generacije ponovo razmnože i ljudi ponovo zavladaju planetom Zemljom.

7 Responses to Mogu ja i to!

 1. Dudaelixir каже:

  Ako to sve uspeš da savladaš, onda gubiš vlastiti identitet pa ćeš morati drugačije i da se zoveš i da menjaš ime bloga.
  Neno, budi samo mudrija i to se uči, sazrevanjem! Budi iznad njih! :-)

 2. Nena каже:

  Ne mogu ja Dudo ništa od toga niti želim da budem takva samo nekada ispadnem iz takta pa mi je lakše da napišem, podelim to sa nekim i ispraznim se.

 3. […] što nas u velikoj meri nažalost okružuje, možemo svi, ali to nismo mi niti  to želimo biti.  Mogu ja i to! CITAT: ……….Posle trećeg koraka, sve postaje lakše. Polako se privikavaš na […]

 4. zelena каже:

  Eh…sta reci, ne umem da zivim takvim zivotom i sa takvim svetom, kao da si opisala Milosa Bojanica jebote :-)

 5. Nena каже:

  Gde se njega seti Zelena? Divim se ljudima koji mogu tako da žive… verujem da im nije lako :-)

 6. Charolija каже:

  Naravno da im je lako sa samima sobom, jer oni za drugačije i ne znaju, a svi oni koji ne umeju i ne žele da se tako ponašaju, UVEK POBEĐUJU! 100% ;-)

 7. Nena каже:

  Na žalost Charolija! Ali ja nisam takva i ne samo da ne umem već ne želim da budem takva. Mnogo puta me je koštao moj jezik i isterivanje pravde, ali dok ne dokažem da postoji crno i belo kao dve osnovne boje a da je sivo izvedena boja od te dve, okoziću se. Pokušavala sam da se promenim, ćutim, aminujem i ne raspravljam ali onda to nisam ja! Pa kome se sviđa ok, kome ne isto ok ali sam bar REKLA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>