Priče za svaki dan, Religija, Volim

Dan zaljubljenih!

Na dan Svetog Valentina ili Svetog Trifuna, decenijama unazad zaljubljeni parovi proslavljaju ga kao “ Dan zaljubljenih „.  Obeležavanje 14. februara i Sv. Valentina kao zaštitnika zaljubljenih počeo je da se proslavlja još u ranom srednjem veku, prvo u Engleskoj a potom u čitavom Svetu.

Sveti Trifun još od ranog detinjstva  posedovao je moć isceljianja bolesi kod ljudi i životinja, kao i proterivanja zlih duhova. Verovanja i zapisi  govore da je njegova moć lečenja bila mnogo jača od znanja bilo kog lekara. Za svoja dobra dela nagrađivan  je velikim bogatstvima koja je uvek delio siromašnom narodu.

Sveti Trifun ili Sveti Valentin, potpuno je nebitno. Volite se, poštujte i međusobno uvažavajte… I ne zaboravite, poklonite voljenoj osobi bilo koju sitnicu jer život ne čine krupne stvari već te male, nekome i nebitne sitnice.

4 thoughts on “Dan zaljubljenih!

  1. Red je. Možda ga mi Dudo i ne doživljavamo baš tako snažno ali naša deca da. Moja su još dooduše mala ali smatram da od malih nogu trebaju znati da cene datume i velike sitnice koje oni nose sa sobom.

  2. Vidiš li Zelena koliko si srećna. Rođena si na dan ljubavi. Sad, da li ti se više sviđa dan ljubavi ili iscelitelj, potpuno je sve jedno jer oba svetca su veoma značajna.
    Srećan rođendan! Čestitka sa velikim zakašnjenjem ali je od srca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *